elke dag iets doen

Trainen van een jachthond

Degenen die beginnen met jagen (en zelfs ervaren jagers) kunnen geïntimideerd raken bij het opvoeden van een werkend dier, maar beginnen is niet zo moeilijk als het lijkt. Het belangrijkste bij het trainen van een jachthond is om een ​​duidelijke trainingsmethode te kiezen en eraan vast te houden. Er zijn tientallen filosofieën die er zijn om gehoorzaamheid en jachtvaardigheden te onderwijzen, maar het proberen van meerdere technieken, vooral als beginnende trainer, kan je hond in verwarring brengen. Honden gedijen op consistentie, dus het vinden van een enkele filosofie en trainingsmethode om te oefenen zal uiteindelijk veel tijd besparen, en de hond vol vertrouwen houden in het voldoen aan uw vereisten.

Gehoorzaamheid en training zijn ongelooflijk belangrijk om een ​​geschikte jachthond te creëren, maar zonder blootstelling kan een hond zich nooit volledig ontwikkelen als een jager. Jonge honden moeten de eerste twee jaar van hun leven ervaring opdoen, en ze moeten voldoende tijd besteden aan het jagen. Je moet bereid zijn om meerdere dagen per maand in het veld door te brengen, en ervoor te zorgen dat je protegé zoveel mogelijk interactie heeft met het spel. Jonge honden moeten leren jagen in het wild, niet in de achtertuin. Hardlopen door doornstruiken, zwemmen over kreken en rivieren, en blootgesteld worden aan de harde elementen maken allemaal deel uit van een dag werk in het leven van een jachthond, en het is de verantwoordelijkheid van de trainer om de hond te helpen moedig te worden gedurende deze lessen. Dus, om een ​​gedurfde, ervaren jachthond op te bouwen, wordt er verwacht om minstens een uur in het veld door te brengen, 2-3 dagen per week, gedurende het eerste jaar van zijn leven.

Een hond opvoeden vereist veel tijd, energie, geld en geduld, dus een andere optie voor starters is om een ​​jonge, beginnende hond te kopen. Veel fokkers en trainers hebben meerdere honden die zijn getraind in gehoorzaamheid en een of twee jachtseizoenen ervaring hebben gehad. Als je een van deze honden koopt, moet je weten hoe ze zijn afgericht door hun huidige trainers en de verbinding duurt iets langer dan bij een puppy, waardoor je eraan moet werken om zelfvertrouwen en vertrouwen op te bouwen. Deze honden zijn ook veel duurder dan een puppy, maar al hun initiële training is voltooid en je kunt de honden jagen zodra je ze hebt.

Alles in dienst van de voorjager en de jachthond